Hampaiden valkaisu -sinulle, joka haluat kirkkaamman hymyn turvallisesti

Hampaiden valkaisu on helppo ja nopea tapa valkaista hampaat hoidon turvallisuudesta tinkimättä hammashoitajamme tekemänä. Hampaiden vaalenemisaste riippuu hampaista ja valkaisutulos riippuu monista eri tekijöistä. Keltaiset hampaat vaalenevat helpommin ja tehokkaammin kuin harmaan sävyiset hampaat. Nuorten hampaat vaalenevat tyypillisesti paremmin kuin varttuneilla henkilöillä. Millään valkaisulla hampaista ei saada posliinin valkoisia, vaan odotukset valkaisun suhteen kannattaa asettaa realistisiksi. Vaalenemista tapahtuu kuitenkin noin 5-10 astetta yhdellä teho valkaisukerralla.

Valkaisun jälkeen saattaa esiintyä ohimenevää vihlontaa 1-2 vuorokauden ajan. Mikäli valkaisun jälkeen hampaisiin tulee kirkkaita laikkuja, kirjavuutta tai epätasaisuutta ne tasaantuvat yleensä kahden viikon aikana. Vaalenemistuloksen pysyvyys riippuu monesta eri tekijästä. Vaikuttavia tekijöitä ovat mm. ikä, suuhygienia ja elintavat. Hyvät kotihoito välineet ja tunnollinen kotihoito ovat ensiarvoisen tärkeitä. Kohtuullinen värjäävien tuotteiden käyttö pidentää valkaisun pysyvyyttä. Suuhygienistin tekemät puhdistukset vaikuttavat myös sävyn säilymiseen, esimerkiksi soodapuhdistus voi kirkastaa hymyä. Kerran tehty valkaisu ei tietenkään säily loppuelämää. Hampaiden valkaisu voidaan tarvittaessa uusia turvallisesti vuoden välein. Toisilla valkaisutulos säilyy hyvänä vuosia ja toisilla se saattaa säilyä puoli vuotta, erot pysyvyyden suhteen ovat hyvin erilaisia.

Hoidon kulku
Ennen valkaisuun tulemista täytyy käydä hammaslääkärin tarkastuksessa ja hammaskiven poistossa. Asiakkaalle asetetaan suuhun levitin, joka pitää huulet poissa hampaiden ja ikenien tieltä. Ikenille levitetään suoja-aine, jonka jälkeen hampaan pinta kuivataan ja kiilteen pinnalle levitetään valkaisugeeli. Geeliä valotetaan 2-3 kertaa ja valotusten välissä valkaisugeeli vaihdetaan uuteen.

HUOM! Hampaiden valkaisussa suu on levittimien avulla auki noin tunnin, eli valkaisua ei suositella silloin, kun on flunssaa tai yskää. Valkaisun jälkihoito-ohjeet

  • Valkaisun jälkeen olisi hyvä välttää syömistä tunnin ajan
  • Vähintään 48h ei saa nauttia mitään värjääviä aineita (mm. kahvi, tee, kaakao, cola-juomat, tomaatti, ketsuppi, paprika, punajuuri, mansikka, mustikka, sitrushedelmät, punaviini, tupakka, nuuska, värilliset suuvedet)
  • Valkaisun jälkeen vihlontaa hampaissa voi esiintyä seuraavan vuorokauden ajan. Tätä voi helpottaa ostamalla vihlomista lieventävää hammastahnaa.

Laserin aallonpituus on suunniteltu toimimaan yhdessä erityisesti tätä varten suunnitellun Laser-vaalennusgeelin kanssa

Ota yhteyttä!